Кабинет по дентална медицина д-р Еди Хугасян

Image

Директни естетични реставрации

Естетичната и красива усмивка е едно от най-силните качества на тези, които я притежават  и същевременно едно от най- желаните неща за хората, които я нямат.

Какво трябва да знаем?

Директното естетично реставриране е един от най-модерните методи за възстановяване на зъбните редици за постигане на красива, хармонична и блестяща усмивка. Това става благодарение на съвременните композитни материали и свързващи системи, с  които се изграждат зъбите директно в устната кухина и след няколко часа работа имаме готов резултат без намесата на зъботехническа лаборатория. Задължително е използването на кофердам  за изолация на работното поле и постигане на най-голяма здравина на възстановяванията.

1. Да подновим множество стари и неестетични пломби:

Image
Image

2. Да се промени формата , обема , дължината на зъба:

Image

3. Да се промени дори позицията на зъбната корона при криви зъби:

Image

4. Цялостно покритие на зъбите с цел по-красива усмивка:

Image

5. Да се възстановят силно разрушени или счупени зъби:

Image
Image

6. Да се затворят пространства (диастеми и треми) между зъбите:

Image
Image

7. Или всичко заедно от споменатото по-горе при по-проблемни случаи

Тук при този метод важи с пълна сила миниинвазивната техника, което значи ,че не се налага ненужно пилене на здрави зъбни структури, а се премахва само това което е ненужно – стари пломби, некротични или оцветени части от зъбите. Това е и голямото предимство на директното реставриране , защото то е единственият подход за създаване на красива зъбна редица, при който се съхраняват максимално зъбните тъкани.

Добре реставрираният с композит зъб стои изключително естествено ,т.к. послойното нанасяне на композита позволява почти на 100% да се имитира живия  зъб а и материалът завършва с плавен преход към емайла и това прави границите на изграждането напълно невидими.

Image
Работно време:
Понеделник - Четвъртък
09:00 - 12:00 ч. и 13:00 - 15:00 ч.