Кабинет по дентална медицина д-р Еди Хугасян

Image

Бондинг

Бондинга обикновено се прави върху здрави зъби, когато пациентът по различни причини не желае ортодонтско лечение и иска бързо решение на своя проблем.

Какво трябва да знаем?

Бондинг  (от английски bond-  връзка,свързвам) е съвременен метод за естетична корекция на зъбите с цел промяна на форма, цвят, дължина, позиция, ротация, и др. с цел по- красива и хармонична усмивка. Това обикновено се прави върху здрави зъби, когато пациентът по различни причини не желае ортодонтско лечение и иска бързо решение на своя проблем. Често се комбинира и с корекция на стари пломби, оцветявания или други естетични проблеми.

Обикновено се започва с поставяне на упойка. След това се обработва машинно само повърхността на зъба за да се създаде по-леплива повърхност. Изолира се с кофердам работното поле. Следва послойно нанасяне и оформяне на композита като се моделират зъбите за постигане на красива, симетрична и добре балансирана зъбна редица.

Методът е изключително миниинвазивен защото не е необходимо ненужно изпиляване на здрави зъбни тъкани, като за коронки или фасети например. Добре изграденият с композит зъб стои изключително естествено ,т.к. послойното нанасяне на композита позволява почти на 100% да се имитира живия зъб. Материалът завършва с плавен преход към емайла и това прави границите на бондинга напълно невидими.

Image
Работно време:
Понеделник - Четвъртък
09:00 - 12:00 ч. и 13:00 - 15:00 ч.